Zdravologija
0.00 RSD
Zdravologija
Zdravologija

Kinoa Bio špajz organik 200g

540.00 RSD

Opis

Kinoa žitarica je veoma korisna za čoveka, pa vas ne treba čuditi činjenica što je širom sveta postala izuzetno popularna. Svi vitamini, minerali i materije koje se u njoj nalaze pobrinuće se da vaš organizam dobije preko potrebnu dozu korisnih supstanci.

Ona će vam pomoći u ojačavanju imuniteta, ali i u borbi sa brojnim bolestima. Evo nekoliko najznačajnijih prednosti koje kvinoja ima po zdravlje.

Izuzetno je hranljiva

Njeno zrno je jestivo i veoma lako se vari. Čak su je Inke smatrale „majkom svih žitarica“ i verovale kako je reč o svetoj biljci. Puna je proteina, dijetetskih vlakana i vitamina, zbog čega ima izuzetnu hranljivu vrednost.

Ima nizak glikemijski indeks

Hrana koja ima visok GI stvara osećaj gladi i time doprinosi gojaznosti. Kinoa žitarica je namirnica koja ne podiže nivo šećera u krvi, pošto je njen glikemijski indeks 53. Osobama obolelim od dijabetesa dozvoljeno je konzumirati njena zrna, ali ne često i u znatno manjim količinama, zbog većeg sadržaja ugljenih hidrata.

Preuzeto sa stranice: http://dijetamesecevemene.com/zdrav-zivot/kinoa-recepti-kalorije-cena/#more-8099

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram