Zdravologija
0.00 RSD
Zdravologija
Zdravologija

Pasulj Mungo Beyond organik 500g

580.00 RSD

Nema na stanju

Opis

  • Kao i ostale vrste pasulja, i mungo je dobar izvor energije, proteina i biljnih vlakana. Sadrži 330kcal i oko 25g proteina na 100g namirnice, a odličan je i izvor biljnih vlakana.
  • Zahvaljujući svom nutritivnom sastavu, mungo pasulj daje odličnu zasićujuću moć . Upravo zbog visokog sadržaja vlakana, smatra se da mungo pasulj može pozitivno uticati na redukciju telesne mase, narvno u slučajevima gde nije neophodno redukovati unos ugljenih hidrata.
  • Mungo pasulj je veoma bogat mineralima, i jedan je od boljih biljnih izvora gvožđa. Kako nedostatak gvožđa posebno muči vegetarijance, mungo pasulj sa svojih 2.83mg Fe po porciji, može biti dobra zamena za meso. Naravno, da bi se gvožđe što bolje resorbovalo, ne zaboravite da uz mungo pasulj uzimate i neki od izvora vitamina C.
  • Mungo pasulj je i dobar izvor kalijuma, a kako ima i visok sadržaj vlakana, odličan je za regulaciju krvnog pritiska.
  • Od ostalih minerala sadrži i kalcijum, magnezijum, i bakar, a solidan je izvor i vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina i folne kiseline.

Mungo pasulj veoma brzo i lako klija. Sigurno vam je poznato koliko su klice biljaka hranljive, pa ako volite da ih dodajete svojim obrocima, slobodno uzmite i mungo klice. Postoje mnogi recepti za pripremu ovog pasulja, ali ja volim one jednostavne pa predlažem laganu čorbicu sa ovim pasuljem, ili gusto varivo.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram