Zdravologija
0.00 RSD
Zdravologija
Zdravologija

Organska jaja kom

50.00 RSD

Nema na stanju

Opis

UZGOJ ORGANSKIH SVEŽIH JAJA NA EKOLOŠKOM POLjOPRIVREDNOM GAZDINSTVU TRUŽINSKI

  • Naš uzgoj koka nosilja nije farmskog tipa (zatvorene u kavezu ili objektima) nego se slobodno kreću po našem salašu.
  • Koke su razne domaće rase kokošaka autohtone sa našeg podnevlja i smatramo da su najadekvatnije za uzgoj u organskoj proizvodnji, nasuprot današnjim modernim hibridima koka nosilja od kojih se isto proizvode organska jaja.
  • Tokom cele godine su na slobodnoj ispaši jedino zimi po snegu im je uskraćeno spoljno kretanje, jer po snegu gube orijentaciju.
  • Dohranjuju se isključivo sertifikovanom organskom hranom koja se uzgaja na našim njivama.
  • Voda im se obezbedjuje sa našeg bunara i to sa dubine 100m a kvalitet vode je kontrolisan.
  • Među našim kokama žive i petlovi kako bi jaja sa našeg gazdinstva bila oplođena i to zbog: dobijanja novih generacija pilića i kvaliteta jaja.

Naše domaće koke žive u harmoniji sa prirodom i promenom godišnjih doba njima varira i nošenje jaja. To rezultira da proizvodnja jaja kod domaćih rasa kokošaka bude dosta manja količinski u odnosu na moderne današnje hibridne koke nosilje koje su formirane isključivo samo za nošenje jaja (ta jaja imaju manju hranljivu vrednost)

Zbog svih tih činjenica cena organskih jaja iz takve proizvodnje je višestruko veća ali je kvalitet daleko izraženiji.

Iz naše proizvodnje sva su jaja različite veličine, boje, izgleda i boje žumanceta. (treba znati da se danas sa veštačkom bojom može formirati boja žumanceta u jajima)

Naše gazdinstvo se zalaže za povratak i očuvanje tradicionalnog izvornog načina prehrane kakva je nekada bila.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram