Zdravologija
0.00 RSD
Zdravologija
Zdravologija

Agave sirup Beyond organik 230g

440.00 RSD

Opis

Agavin sirup je prirodna alternativa veštačkim zaslađivačima i nezdravom rafinisanom šećeru. Ovu dragocenu medenu vodicu daje nam plava agava, sočna biljka koja raste u Meksiku. Njen nektar može se koristiti kao preliv za palačinke, nadev za brojne voćne salate, ili sladoled.

Asteci su koristili sirup agave u mešavini sa solju i koristili ga kao melem za rane i kožne infekcije, što se i danas često koristi u Srednjoj Americi kao narodni tradicionalni lek. Takođe moderna medicina je potvrdila lekovita svojstva ove biljke, kroz brojne studije.

Agavin sirup se pokazao veoma dobro protiv piogenih (one koje proizvode gnoj) bakterija, kao što je Staph aureus. Dodavanjem soli u medenu vodicu, dobija se još bolja zaštita od mikroba. Agave nektar je takođe dokazano efikasan u borbi protiv bakterija u crevima.

Agava biljka sadrži kalcijum, magnezijum, vitamin D, tako da je ona dobra i za prevenciju osteoporoze, koja je na žalost veliki problem modernog života i pogađa često i mlade ljude.  Takođe ona sadrži i inulin, koji je povezan sa gubitkom kilograma, jer ima nizak glikemijski indeks, i podstiče osećaj sitosti. Sirup od agave utiče na snižavanje nivoa holesterola u krvi i smanjuje rizik od nekoliko vrsta raka.

Preuzeto sa stranice: http://dijetamesecevemene.com/zdrav-zivot/agavin-sirup-kalorije-nektar/

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram