Zdravologija
0.00 RSD
Zdravologija
Zdravologija

Pšenična trava u prahu 100g

650.00 RSD

Opis

Doktori Brian and Anna Maria Clemen iz zdravstvenog instituta Hipokrat su jedni od vodećih zagovornika prirodnog lečenja. Terapija klicama pšenične trave je praksa koju ovi lekari veoma preporučuju, neki od razloga su sledeći:

  • Eliminiše toksine

Hlorofil iz pšenične trave pomaže organizmu da se otarasi nečistoća i uskladištenih toksina, na taj način održava zdravlje jetre. Kada se vaše telo “očisti”, možda ćete primetiti povećanje nivoa energije i bolje zdravlje u celini.

  • Može pomoći u varenju

Pšenična trava ima visok nivo enzima koji pomažu u varenju tako što razlažu hranu i omogućavaju lakšu apsorbciju hranljivih materija. Detox efekat pšenične trave čisti vaša creva, tako da smanjuje gasove, nadimanja i abdomenalne nelagodnosti. Takođe može pomoći u otklanjanju konstipacije, sindroma iritabilnog creva i drugih problema digestivnog trakta.

  • Može ubrzati vaš metabolizam

Uzimanje pšenične trave može ubrzati vaš metabolizam i pomoći u gubitku težine. Pšenična trava je izuzetno hranjiva i daje osećaj sitosti a ima jako malo kalorija i nema masnoća, može smanjiti žudnju za hranom.

  • Smanjuje holesterol u krvi

Što vas može učiniti manje rizičnim za razvoj srčanih bolesti.

  • Može poboljšati funkciju imunog sistema
  • Može smanjiti krvni pritisak

Molekul hlorofila je sličan hemoglobinu i povećava broj krvnih zrnaca, to pomaže u normalizaciji krvnog pritiska. Takođe se smatra da čisti krv i poboljšava cirkulaciju krvi.

  • Može pomoći kod dijabetesa

Dokazano je da pšenična trava smanjuje nivo šećera u krvi kod ljudi s dijabetesom. Ovo je delimično jer pšenica ima jedinjenja koja imaju efekat sličan insulinu. Smanjuje glikemijski indeks hrane, što pozitivno deluje na nivo šećera u krvi.

  • Može da pomogne kod artritisa

Antiinflamatorna svojstva pšenice mogu olakšati neke od simptoma artritisa, kao što su krutost, bol i otok.

Način upotrebe: Preporučeni dnevni unos 1-3 kafene kašičice u vodi, čaju, voću ili povrću, supama ili sosovima. Ne preporučuje se upotreba sa vrućim napicima
jer se na taj način neutrališe delovanje nutritivnih sastojaka.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram